Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Gelové nehty doma? Pojďme na to společně!

Toužíte po gelových nehtech, které vám vydrží, ale nejste schopny navštěvovat pravidelně nehtové studio nebo jste naopak tvořivá a ráda byste si gelové nehty modelovala sama v pohodlí domova? To jste tady správně! V tomto článku se totiž dozvíte, jak si udělat gelové nehty doma, co všechno k tomu budete potřebovat, jak dlouho vám gelové nehty vydrží i co může jejich výdrž ovlivnit. Tak už se dál nezdržujme a přejdeme rovnou na věc.

Jak na gelové nehty doma? 

Oblíbené gelové nehty jako jedna z variant modeláže nehtů. Právě díky své odolnosti a dlouhé výdrži si drží mezi modelacemi první místo. I u gelových nehtů, stejně jako u jiných modeláží, je potřeba dodržovat přesně dané postupy a jít krok za krokem. 

Předtím, než se do samotné modeláže gelových nehtů vrhnete, mějte na paměti, že perfektní gelové nehty tvoří nejen vaše dovednosti, ale především kvalitní produkty, bez kterým se při modeláži neobejdete. V první řadě tedy věnujte dostatek pozornosti výběru vhodných produktů a pomůcek. 

Materiály a pomůcky:

  • manikúrní pomůcky - k odstranění kůžičky a úpravě nehtu (pilník, pusher, štětec, blok)
  • přípravné tekutiny - sloužící k odmaštění a perfektní přilnavosti materiálu na nehet
  • UV/LED lampa - nezbytný přístroj pro modelaci gelových nehtů, k vytvrzení UV materiálu v krátkém čase
  • podkladový gel - základní stavební kámen celé modeláže, zabezpečuje dokonalé přilnutí gelové vrstvy a brání odchlípnutí
  • kamuflážní gel - krycí gel, který perfektně zamaskuje nedokonalosti a nerovnosti nehtu
  • barevný UV gel - originální vzhled nehtů pomocí barevného gelu s vysokou pigmentací a dalšími perfektními vlastnostmi
  • ukončovací lesk - dotvoří finální vzhled nehtové modeláže, chrání povrch nehtu před drobnými oděrkami a poškozením

Vše máme tedy připraveno a můžeme se vrhnout na samotnou modeláž gelových nehtů. 

.
.
.
.

Návod na gelové nehty:

  1. Nehty si důkladně připravte. Opatrně odstraňte nehtovou kůžičku a upravte nehty do požadovaného tvaru.
  2. Následně naneste přípravné tekutiny - Nail Prep pro zmatnění nehtu a Primer pro lepší přilnavost materiálu na nehtovou ploténku.
  3. Přicházíme k podkladovému gelu, který štětečkem rozetřete ve velmi tenké vrstvě po celé ploše nehtu a dáte polymerizovat.
  4. Po vytažení nehtu z UV lampy naneste kamufláží gel a opět dejte vaše nehty  “zapéct”.
  5. Nyní přichází čas na barevný UV gel dle vaší libosti. Tady si dejte opravdu záležet, aby byla barva dotažena po celém nehtu.
  6. Po polymerizaci dotáhněte nehty do finále ukončovacím leskem.
  7. Polymerizujte. Po vytažení budou vaše nehty kompletně hotové, můžete použít ještě olejíček na okolní kůžičku a tadáá, vaše gelové nehty jsou na světě!

Ptáte se nás, jak dlouho takové nehty vydrží? Gelové nehty jsou opravdu velmi odolnou modeláží, nicméně klíčovou roli hraje více aspektů. Životnost gelových nehtů je závislá samozřejmě na  kvalitě vašich nehtů i kvalitě provedení a zároveň na následné péči o ně. V dokonalém případě vám nehty mohou vydržet 3 až 4 týdny. 

Čemu se s gelovými nehty vyvarovat?

  • gelové nehty nestříhejte
  • vyhněte se dlouhému máčení ve vodě
  • při fyzické práci používejte ochranné rukavice

Děláte gelové nehty poprvé? Pokud jste dočetli až sem a jste takto připraveny, nebudete při modeláži překvapeny. Chce to už jen praxi. Věřte, že s každou další modeláží budete o kousek blíž dokonalému výsledku.

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz