Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Modeláž nehtů s DUAL FORMS zvládne i úplný začátečník!

Dual Forms, jinak také duální formy, jsou ideální pomůckou k dosažení perfektních tvarů vašich nehtů. Pomocí gelu či polygelu spolu s Dual Forms zvládne modeláž nehtů i úplný začátečník.

A co si pod Dual Forms představit? Jedná se o speciální plastové formičky, které na sobě mají vyznačenou pomocnou mřížku, díky níž dodržíte stejný tvar i délku nehtu při samotné modeláži. Délku i tvar nehtu si samozřejmě zvolíte sami.

Jak postupovat při práci s DUAL FORMS:

1. Nejprve začněte s výběrem vhodné velikosti dual formy. Dual formu vybírejte podle nehtu tak, aby byla vždy o kousek větší, než je velikost lůžka. 

Ruscona tip:

Pokud budete s pomocí dual forem zvedat nehty rostoucí směrem dolů, tak na podbrus doporučujeme použít frézky jako jsou na příklad Carbide Nina 4mm a Carbide Lucy. Díky nim docílíte dokonalého podbrušení a pravidelného C-oblouku.

2. Nyní si přírodní nehet pečlivě připravte, jak jste zvyklí před každou modeláží.

3. Na perfektně připravený nehet naneste tenkou vrstvu gelu, kterou pak polymerizujte 60 sekund v lampě.

4. Po vytažení z lampy naberte kovovou špachtlí přiměřené množství polygelu a otřete jej o hranu dual formy. Našimi nejoblíbenějšími polygely jsou polygely z řady Luxi, díky své hustější konzistenci je s nimi práce snažší. Doporučujeme práci s nimi vyzkoušet.

5. Takto nanesený polygel rovnoměrně rozprostřete v dual formě, podle toho, jaký jste zvolili tvar a délku modeláže, v tom vám pomůžou mřížky vyznačené na dual formě. Rozprostírejte pomocí štětce na polygel, který namočíte v cleaneru 99%. 

 

Ruscona tip: 

Pokud namáčíte štětec do cleaneru, ťupněte s ním vždy z každé strany do suché buničiny. Zamezíte tak přebytečnému množství cleaneru na nehtu a polygel vám nebude stékat do stran.

Před samotným vytvrzením polygelu v lampě, setřete přebytečný materiál kolem kůžiček a uhlaďte si přechod na přírodní nehet. Vyhnete se tak složitému pilování.

6. V dalším kroku formu lehce přitlačte k nehtu. Pozorně si také zkontrolujte správné usazení a sklon formičky. Uhlaďte přebytečný polygel štětcem, stejně tak jako v předchozím kroku, namočeným v cleaneru.

7. Dejte nehty polymerizovat na 60 sekund do UV/LED lampy.

8. Po vytažení nehtů z lampy stlačte volný okraj formy a sundejte šablonu.

9. Dostali jsme se do posledního kroku. Nehet je vymodelovaný, stačí jej pouze přepilovat do požadovaného tvaru. 

Jsme u konce postupu, jak pracovat s Dual Forms. Právě teď je ten správný čas začít se věnovat designu a nechat volnou ruku vaší kreativitě. Tak pojďte do toho!

Created by Shoptak.cz