Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Nedělejte kompromisy - vyberte si systém modeláže nehtů, který vám sedne

Existuje mnoho možností, jak upravit nehty své nebo svých klientek. Pokud se rozhodnete pro nehtovou modeláž, stále máte na výběr z několika druhů materiálů, kterými můžete nehty zkrášlit. Mezi nejoblíbenější patří jednoznačně UV a LED gely - zjistěte, které vás dovedou k dokonalému výsledku.   

modelaz_1

Rozdíl mezi jednofázovými a třífázovými systémy

Třífázový systém modeláže - jak už název napovídá - zahrnuje práci s třemi různými druhy gelů. Jedná se o podkladový gel, stavební gel a závěrečný lesk. Jak vypadá postup v jednotlivých fázích?

1. fáze Začínáme podkladovým gelem, někdy také známým jako báze, který se nanáší v tenké vrstvě na dokonale připravený přírodní nehet. Zde pomáhá materiálu dokonale přilnout k nehtu, zabraňuje jeho odlupování či odchlipům a prodlužuje tak životnost celé modeláže.

2. fáze - V druhé fázi pokračujeme stavebním, neboli modelačním gelem, kterým vytvoříte samotný tvar nehtu. Začněte tím, že vytvoříte tenkou vrstvu stavebního gelu, takzvanou „podložku”. Tuto vrstvu ovšem nevytvrzujete, ihned pokračujete v modeláži a modelujete apex, známý také jako C oblouk. 

3. fáze Zde už modeláž fixujete ukončovacím, tedy závěrečným leskem. V případě, že vymodelovaný nehet zdobíte barevnými UV gely, pak lesk používáte až na úplný závěr.

Mohlo by vás zajímat: Pokud si nejste jistí, jak má C oblouk správně vypadat nebo bojujete s výdrží nehtové modeláže, pak zjistěte, zda neděláte jednu z 8 nejčastějších chyb gelové modeláže. I zdánlivá drobnost může ublížit jinak krásné manikúře. 

Hlavní výhodou třífázového systému je možnost volby. Nehtová designérka pro každou fázi zvolí takový produkt, který bude dokonale vyhovovat potřebám klientky a konkrétní modeláži.

Naproti tomu jednofázový systém modeláže využívá jen jeden produkt, který zastane všechny funkce - podklad, modeláž i lesk.

modelaz_2 (1)

Jaký systém zvolit? 

Jednofázové stavební gely, jako například náš 3v1 AiO - All in One, si často oblíbí začátečníci. Práce s nimi bývá jednodušší i rychlejší, postup modeláže se nicméně nemění. Jednofázový gel nanášíte v tenké vrstvě jako podklad. Po vytvrzení - polymerizaci - UV gelu pokračujete s tímtéž produktem a modelujete apex, neboli C oblouk. Pokračujete zdobením a nakonec celou manikúru zafixujete opět tenkou vrstvou jednofázového gelu. 

S nabývající praxí a zkušenostmi však profesionálové často přechází na třífázový systém. Má totiž jednu nespornou výhodu. Můžete kombinovat produkty na míru dle potřeb klientky - tedy jejích nehtů. Každý profesionál ví, že v případě, kdy má klientka problematické nebo namáhané nehty, ať už kvůli náročné práci, rychle se mastící pokožce, onemocnění nebo genetickým předpokladům, je třeba najít takový produkt, který jí bude nanejvýš vyhovovat a především skvěle držet.

U třífázového systému vyberete ten nejvhodnější podkladový gel, dle přání klientky pokračujete modelačním gelem čirým, růžovým, nebo kamuflážním - zde záleží, jaký bude mít manikúra design a zdobení - a vše zakončíte leskem dle přání.

Z výše uvedeného je tedy jasné, že každý systém má svá pozitiva. Volba záleží jen na vás - vašich zkušenostech, nárocích a potřebách klientů. 

Náš tip: Bez ohledu na zvolený systém modeláže doporučujeme vždy používat co nejvíce produktů od jedné značky. Kombinace produktů různých značek může být problematická. I když si mohou být jednotlivé produkty v základu podobné, nemusí si spolu rozumět a správně fungovat. Naše značky Ruscona a Glamora jsou v různých kombinacích pravidelně testovány a můžeme zaručit jejich kompatibilitu.

Hledejte dokonalost - získejte perfekci

Dobře víte, že Ruscona si zakládá na kvalitě. Veškeré produkty vám můžeme s klidem doporučit, protože jsou nejen velmi přísně vybírány a testovány, také je sami používáme. A co víc - jsme z nich nadšeni! 

Co mohou o modelačních gelech říct nehtové designérky z týmu Ruscona?
Barbora Marešová Ruscona procházková
„Můj nejoblíbenější nevyrovnávací gel je rozhodně Babyboomer. Nejen, že zbožňuji jeho dokonale jemnou mléčně růžovou barvu, hlavně je práce s ním díky jeho úžasné nadýchané konzistenci jedna báseň. Nezatéká ke kůžičce a krásně se s ním dá modelovat více nehtů najednou."
 
Karolína Procházková
„Můj oblíbený gel je také Babyboomer. Nemá samovyrovnávací vlastnost, zato má dokonalou konzistenci i přilnavost a krásně se s ním pracuje. Začátečníkům dá dostatek prostoru k modelaci apexu a mně usnadní práci při modelování dlouhých nehtů. Vytvoříte s ním jak dlouhé, tak krátké nehty, čímž se z něj stává velmi univerzální gel, vhodný na všechny typy nehtů.
 
U krátkých nehtů pak nedám dopustit na Flex gel. Má perfektní samovyrovnávací vlastnost, proto není třeba ho pilovat, což mi příjemně urychluje práci. Gel je navíc vhodný i na problematické nehty, které mají tendence k odchlipům, proto ho s radostí používám u klientek, které mají namáhavé povolání."
 
Yvona Hubnerová
„Můj nejoblíbenější stavební gel je Builder SOFT PINK, který mi ideálně vyhovuje svou konzistencí. Krásně se vyrovnává a já už téměř nemusím pilovat. Navíc má příjemný odstín a je vhodný i na problematické nehty."

 

Jestli jste ještě s Rusconou neměli tu čest, nezbývá tedy, než abyste se přesvědčili sami. S výběrem gelu, který bude dokonale odpovídat vašim potřebám vám pomůže tato přehledná tabulka. A pokud máte otázky na kterýkoliv z našich produktů nebo chcete individuálně poradit s výběrem, pak jsme tu pro vás! Napište nám na náš Facebook nebo e-mail inforuscona@gmail.com.

vlastnosti-gelov-Final-CZ

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz