Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

8 nejčastějších chyb gelové modeláže – děláte je i vy?

Nejčastější chyby v modeláži nehtů - RusconaNehtová modeláž může být věda. Zvláště v začátcích, kdy teprve veškerému materiálu, práci s ním a různým technikám přicházíte na kloub. Netřeba se ale bát, stačí dostatek cviku a brzy se zlepšíte. Důvodů, proč vám gel nedrží, praská, láme se, nadzvedává nebo odchlipuje, může být celá spousta. V následujících odstavcích vám poradíme, jak jim předcházet.

Známe ty nejčastější chyby, kterým je třeba se vyvarovat. Které to jsou?

Chyby při přípravě nehtu před modeláží

Stejně jako ani ta nejlepší poleva nespasí spálený dort, nezachrání ani nejpovedenější modeláž manikúru na špatně připraveném nehtu. Přípravu nehtového lůžka na modeláž nikdy neuspěchejte a každý krok provádějte pečlivě. Mezi nejčastější chyby, kvůli kterým nehty předčasně upadávají, patří:

Máčení rukou bezprostředně před modeláží

Nehty mají schopnost nasávat do sebe vodu podobně jako houba. Nikdy nemodelujte na ruce, které si před chvílí dopřávaly vodní lázeň. Jakmile nehty během několika hodin důkladně proschnou, jejich objem se vrátí do normálu a modeláž se tímto celá znehodnotí a s největší pravděpodobností nebude držet. Nemluvě o tom, že zbytkovou vlhkostí pod modeláží dáváte možnost propuknout plísni. Krátké opláchnutí rukou vodou a řádné vysušení je v pořádku, relaxačním lázním se však vyhněte. 

Špatná příprava nehtového lůžka

Pokud má modeláž vydržet i několik týdnů, je před modeláží stěžejní důkladná příprava nehtového lůžka. Dezinfekce rukou (aby neměly plísně šanci), odstranění nehtové kůžičky (zamezí brzkým odchlipům od vnitřního okraje nehtů), úprava tvaru nehtů, důkladné odmaštění nehtu a jemné zmatnění blokovým pilníkem (to zdrsní povrch nehtu a odstraní zbytky mastnoty, takže materiál lépe přilne) je naprosto zásadní a nikdy se nesmí ani jeden z těchto kroků podcenit. Dejte si na těchto krocích záležet.

Moc nebo málo pomocných tekutin

Absence nebo i přemíra přípravných tekutin, jako je zejména Nail prep a nekyselý Primer mohou mít také za následek brzké odchlipování gelu. Obě tekutiny mají za úkol připravit nehet na modeláž a zlepšit přilnavost materiálu k nehtu. Pokud vám modeláž nedrží, může to být právě proto, že vám tyto tekutiny chybí. Stejně tak nepoužívejte tekutin zbytečně mnoho. Doporučujeme zvolit oba produkty od stejné značky.

.
.
.
.

Chyby při modeláži nehtů

Špatně vymodelovaný apex a C - oblouk

Správně vymodelovaný apex a C-oblouk, je zvláště pro začátečnice kámen úrazu. Jde o to vytvořit s pomocí gelu v místě, kde bývá nehet nejvíce při běžných činnostech namáhán (takzvaný stresový bod, vrchol nehtu), zesílenou část, která pomůže nehtu odolat proti zlomení. Obvykle jde o místo, kde je nehet nejširší a bývá přibližně uprostřed nehtového lůžka.

Zatímco stresový bod potřebuje materiálu trochu více, volný okraj nehtu zůstává tenký, rovnoměrný na všech stranách a tvoří překrásný oblouček, který napomáhá rozložit síly působící na nehet při jeho námaze. Nezoufejte, když se vám C oblouk nebude zprvu dařit, postupujte s rozvahou a hlavně trénujte. S každou modeláží budete blíž a blíž dokonalosti.

Správný tvar nehtu při modeláži nehtů - RusconaŠpatně nastavená šablona

Jeden z důvodů, proč se vám nemusí dařit modeláž dokonalého apexu, je i špatně nastavená nehtová šablona. Najděte si takovou, která vám pěkně padne do ruky, dobře se ohýbá a pěkně lepí. Správně nastavená šablona by měla zespodu přirozeně napojovat a rovnoběžně prodlužovat volný okraj nehtového lůžka. Pozor, mezi šablonou a spodní částí přírodního nehtu nesmí být za normálních okolností mezera. Pokud se vám nedaří na první dobrou šablonu správně umístit, nezdráhejte se vzít druhou a zkusit to znova.

Moc nebo málo materiálu

Stejně jako správné nastavení šablony, souvisí s apexem, neboli C obloukem, i vhodné množství materiálu. Začátečnice často mají pocit, že když použijí více gelu, bude i nehet lépe držet. To samozřejmě není pravda. Modeláž musí působit přirozeně, z nehtů nesmí být koule. Pokud už se vám stane, že materiálu použijete moc a nehty vytvrdíte, odstraňte přebytek pomocí brusky. Ale pozor, nikdy to nepřežeňte a vždy zachovejte zesílenou část stresového bodu. Málo materiálu může zapříčinit, že se nehet lehce zlomí!

Špatně vytvrzený materiál

Kvalitní materiál je jedna věc, ale nebude vám k ničemu, pokud nemáte dostatečně silnou a kvalitní UV nebo LED lampu. Pokud materiál nebude dostatečně vytvrzen, pak nebude ani dobře držet, myslete na to!

Zateklý gel

Při modeláži si dávejte velký pozor na zateklý gel. Materiál by se vůbec neměl dostat do kontaktu s okolní kůží, není to zdravé, nevypadá to hezky, a to ani nemluvě o způsobených předčasných odchlipech. Zvláště u vnitřního okraje nehtu pracujte vždy s rozvahou a opatrně. Pokud manipulujete s tekutějším materiálem, vždy hned po aplikaci dejte každý nehet zvlášť alespoň na chvíli do lampy, ať vám máte jistotu, že vám gel nestihne nikam zatéct.

Tip: Po vymodelovaní gelových nehtů můžete dělat všechny domácí práce. Naučte se však šetřit své nehty. Pokud při čištění v domácnosti pracujete s drsnými chemikáliemi nebo při práci v zahradě pracujete s hlínou, nezapomeňte používat ochranné rukavice, které chrání především jemnou pokožku rukou a nehty samotné.

Zjistily jste, kde děláte chybu, nebo vás při modeláži trápí něco jiného? Náš tým specialistek na nehtovou modeláž vám rád poradí. Napište nám na Facebook nebo inforuscona@gmail.com.

 

Bez názvu-6

 

 

 

Created by Shoptak.cz