Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Jak zvládnout ruskou manikúru? Bezchybnost a profesionalita je naprosto zásadní

V minulém roce se ve světě manikúry objevil zcela nový trend. Dostal jméno „ruská manikúra“ podle populárních příspěvků na sociálních sítích od ruských nehtových designérů. Ti při prezentaci svých precizních úprav nehtů sklízeli chválu z celého světa a tak i ostatní zatoužili po „ruské” manikúře. Proč je tato technika tolik žádaná a na co si při ní dát pozor? Dozvíte se v článku.

rusko_1

Co je ruská manikúra?

Ruská manikúra není vlastně nic jiného než přístrojová manikúra. Jedná se tedy přesněji o úpravu přírodního nehtu, především nehtové kůžičky, za pomoci přístrojů pro nehtovou modeláž.

Odstranění nehtové kůžičky se provádí bruskou s vhodným nástavcem. Obvykle se používají frézky typu jako flame/ohýnek, váleček/oliva a kulička, vhodné na kutikulu. Volte také vždy jemnější hrubost, abyste předešli nechtěnému zraněním okolní kůžičky. Výsledkem by mělo být dokonale čisté lůžko bez zbytků staré a zrohovatělé nehtové kůžičky, více místa k aplikaci UV gelu nebo gel laku a jemné, upravené okolí nehtu. Salony a manikérky, které tuto techniku nabízejí, jsou velmi často žádané, protože manikúra s touto úpravou nejen úžasně vypadá, ale také vydrží déle hezká.

Opatrnost je na místě

Úprava nehtové kůžičky a práce s bruskou skutečně patří mezi velmi poptávané služby. Na první pohled by se mohlo zdát, že na tom není zas tak nic těžkého, ale opak je pravdou – techniku by měli provádět pouze školení profesionálové. Riziková je zde neodborná manipulace s bruskou na nehty, zvláště v oblasti nehtové kůžičky, kdy může lehce dojít k podráždění nebo i poranění kůže.  

Tým Ruscona radí: 

Neprovádějte ruskou manikúru u klientek se záděrami, rankami, plísní nebo jinak narušenou, namáhanou či podrážděnou kůží. Je zde zvýšené riziko úrazu a následného zánětu. V takových případech je na místě nehty ošetřit a nechat zahojit. Ruská manikúra není vhodná pro klientky s citlivou nebo velmi jemnou kůžičkou a pokožkou. Myslete na to, že klientka by neměla při úpravě nehtů cítit žádnou nepříjemnou bolest. 

rusko_2

 Jak to dělat správně?

Určitě nechceme tolik oblíbenou ruskou manikúru shodit a zbytečně vás strašit.

Je však nutné dodržovat několik základních pravidel: 

  • absolvujte odborný kurz
  • vždy myslete především na individuální potřeby klientky, a pokud to bude záhodno, vyhněte se strojové úpravě u klientek s jemnou a citlivou kůží
  • pořizuje si pouze kvalitní pomůcky a nástroje, vsaďte na kvalitní materiály a osvědčené značky
  • dbejte na precizní hygienu jak při práci, tak po jejím skončení -  všechny nástroje a frézy je potřeba čistit v ultrazvukové čističce a důkladně sterilizovat
  • používejte nejjemnější nástavce, zvlášť pokud jste začátečnice a s ruskou manikúrou zatím získáváte zkušenosti

Odstraňovat, nebo ne?

Někteří odborníci zastávají názor, že je lepší kůžičku nesundávat, protože chrání nehet, především před zraněním a infekcemi. Pokud se navíc odstraní špatně a neodborně, poškodí okolí nehtu, čímž se zvyšuje šance na výskyt záděr, zánětů a jiných nepříjemností. Ještě horší pak je, když se při aplikaci materiál dokonce dotkne takto živé tkáně - je tu poté velké riziko bolestivých infekcí a permanentních alergií. 

Nejde ovšem o tak jednostrannou záležitost. Ruská manikúra je módní a velmi působivá. Má mnoho výhod, jak pro klientky, tak pro nehtové designérky a skvělá je především pro ty, kdo trpí na nepěknou, suchou a silnou vrstvu nehtové kůžičky. Ovšem s o to větší precizností a opatrností se musí provádět. 

Závěr tedy zní - musíte vědět jak na to i pro koho je tato úprava vhodná. Máte k tématu dotaz, nebo se s námi chcete podělit o vlastní zkušenost? Pište nám do komentářů, rádi vám poradíme.

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz