Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Strašidelný speciál - děsivé chyby v modeláži nehtů, které nám nedají spát

Každý někde začínal a jen dostatek praxe, občasný kurz, trocha šikovnosti a chuť učit se novým věcem vám může pomoci se stále zlepšovat a posouvat své schopnosti dál. Někdy však narazíme na práce profesionálů, kterým něco z výše zmíněného chybí. A z jejich práce jde někdy téměř až strach. Pojďme si společně ukázat práce vyškolených nehtových designérů, kteří i přes svou specializaci dělají mnohé ze základních chyb v nehtové modeláži. Dejte si pozor, z některých ukázek vám může naskočit husí kůže!

Svět nehtové modeláže jde stále kupředu. Nehty, které byly populární před deseti nebo i pěti lety, už dnes nikoho neohromí, a tak je třeba držet s dobou krok, neustále se vzdělávat a zkoušet různé nové trendy i techniky.

Při tvorbě tohoto článku nás inspirovalo období Halloweenu. Rozhodli jsme se, že tentokrát článek pojmeme odlehčeně, a trochu vás postrašíme nepovedenými manikúrami. Samozřejmě i zmíníme, co je na modelážích hlavně špatně. U příspěvků zachováváme anonymitu autorů, protože nechceme nikoho zesměšňovat a ukazovat si na něj. Naopak ukázky prací využijeme pro vyzdvižení velmi častých chyb, se kterými se čas od času potýkají i profesionálové a i na nehtech zákaznic se stále dokola objevují. Takto se jim může kdokoliv, kdo článek čte, vyvarovat.

V první galerii můžete vidět, že jeden z problémů je množství použitého materiálu. Na první fotografii je ho neúměrně moc, na druhé zase příliš málo. S tímto se samozřejmě pojí i špatné umístění apexu neboli C oblouku, anebo spíš jeho úplná absence. Nikdy nezapomeňte, že pokud vám nehty nechtějí držet, pak to větší množství materiálu nespraví.

Další ukázky nehtů by se v očích laiků mohly zdát poměrně v pořádku, nicméně i když pomineme otázku tvaru, pak otázka „Co se děje s modeláží na malíčku?” je rozhodně na místě. Z fotografie se totiž zdá, že při modeláži měla nehtová designérka špatně nastavenou šablonu, a tak celá modeláž míří směrem vzhůru.

Na poslední ukázce v galerii vidíme jednu z vůbec nejčastějších chyb, kterých se dopouští obzvláště začátečnice. Spodní část nehtu není opracovaná a zarovaná, takže se špička svažuje směrem dolů. Jak budou nehty odrůstat, bude tato chyba stále znatelnější a modeláž bude tvarem připomínat zahnutý orlí zobák.

Tým Ruscona radí:

Jak jste si jistě všimly, modeláž C oblouku - tedy apexu - je velkým problémem mnoha, jak začátečníků, tak i některých profesionálů. Jak má správně vymodelovaný apex vypadat a jakým dalším chybám se při modeláži vyhnout, můžete zjistit v našem článku 8 nejčastějších chyb nehtové modeláže.

 

 

U prvních dvou ukázek z této galerie je na první pohled jasný problém se zvolenou šířkou nehtů. Také si můžete všimnout, že ani zde není správně vymodelovaný a umístěný apex.

Třetí ukázka v galerii by si zasloužila představení novějším trendům ve zdobení, nicméně mimo to si zde také můžeme všimnout zateklého materiálu ke kůžičce a nerovnoměrného nanesení materiálu především v oblasti kutikuly, a to hned na několika místech.

A poslední manikúra v galerii? Tu necháme na zhodnocení vám. Dokážete říct, co dělalo autorce největší potíže?

Veškeré fotografie a ukázky prací jsou od vyučených nehtových stylistek, které se jimi prezentovaly na sociálních sítích, případně jde o fotky nespokojených zákaznic. Čerpali jsme primárně z facebookové skupiny „That's It, I'm Nailshaming". Zajímavostí je, že jedna z ukázek práce patří nehtové designérce, která má na svém účtu na Instagramu přes milion sledujících. Je to až k nevíře, že? Proto pamatujte všeho s mírou, péče o nehty by měla probíhat s rozumem. 

Napište nám na Facebook, která manikúra vás nejvíce vyděsila a jestli jste se s něčím podobným setkali osobně i vy sami.

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz