Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Nail Art Challenge: Kouzla s kouřovými efekty

Není to tak dávno, co svět make-upu ovládlo kouřové líčení a kde kdo se ho podle návodů učil na sobě vytvořit také. A protože ani trendy v manikúře nemohly zůstat pozadu, začaly se objevovat perfektně nazdobené nehty s nevídanými vzory, které však nenajdete na razítkách ani samolepkách. Umělkyní se totiž v tu chvíli stáváte přímo vy! Rozhodli jsme se tedy téma kouřového zdobení zvolit pro další #rusconachallenge. Půjdete do toho s námi?

Inspirováno snovými akvarely

Když si prohlédnete galerii, tak zjistíte, že manikúra s tímto efektem bez nadsázky připomíná jemné akvarelové obrazy. Technika akvarelu spočívá v rozpíjení barvy na vlhkém podkladu a jeho použití je takřka neomezené. Akvarel však není žádné bezduché patlání, jména jako Albrecht Dürer, Paul Cézanne nebo Gustave Moreau mu dávají věhlas po staletí dodnes.

pinterestunnamed (2)artfinder

My ovšem dnes použijeme jiné médium. Nemá do akvarelu příliš daleko - jedná se totiž o inkoust. Nemějte ale vůbec obavy, účelem výzvy není vzájemně soutěžit, kdo umí lépe malovat, tady totiž žádný zvláštní talent není potřeba, pouze chuť a nadšení zkusit společně něco nového. Určitě se tedy nepodceňujte, zapojte se s námi do naší výzvy a odneste si spoustu nové inspirace.

Jak rozpíjený kouřový efekt vytvořit?

Je to velmi snadné! A i když se to napoprvé třeba nepodaří, rozhodně to zkoušejte dál, výsledný efekt bude jistě nakonec velmi působivý.

Pro speciální efekt je zapotřebí speciální lak – konkrétně INK Polish, který si pro jeho skvělé vlastnosti ihned oblíbíte. Zdobení s INK Polish je velmi rychlé a jednoduché a není potřebná ani polymerizace v lampě, protože schne na vzduchu.

Než začnete tvořit, promyslete si barevnou kombinaci – velmi oblíbená je například tělový nebo bílý podklad a na něm efekt černou barvou, případně přesně obráceně. Pokud máte rády syté odstíny, nebojte troufnout si i na výraznější tóny podkladu i efektu a zapíjejte do sebe i různé barvy INK Polish.

  • Pro co nejlepší rozmíchání a vytvoření efektu vsaďte na zdobicí štětec namočený do INK Polish Cleaneru – ten vám pomůže INK Polish správně naředit a umožní jeho rozpíjení – skoro jako na akvarelovém obrazu.
  • Naneste na nehet pár kapiček INK Polish, následně je různě rozmíchávejte a roztírejte. Jestli se vám barva zdá stále příliš sytá, nebo efekt nevypadá, jak byste si přály, zkuste inkoust ještě více rozmočit.
  • Cleanerem „rozpouštějte“ nejen kraje, ale také střed nanesené barvy, aby se odstíny lépe promísily.

 

Tým Ruscona radí

S množstvím INK Polish buďte opatrné. Pro konečné výraznější zabarvení postačí i opravdu malé množství kapiček. Doporučujeme štětec od inku otřít o lahvičku. Velké množství inku na nehtu může způsobit povodeň a výsledný efekt nebude hezký. 

 

Tipy na dechberoucí dozdobení

Technikou s INK Polish tato umělecká krasojízda vůbec nemusí skončit. Sáhněte tak směle například po Spider gelech a vytvořte kontrastní pruhy, pohrajte si i s barevně ladícími vodolepkami, nebo nehet ozdobte jemnými třpytkami.

Možností je bezpočet a nejlepší na tvoření s INK Polish je to, že nikdy není stejné, pokaždé tak bude vaše manikúra opravdový originál.

Už máte plno nápadů, co všechno s INK Polish efektem vyzkoušíte? Pojďte do toho s námi a zapojte se do #rusconachallenge, tentokrát na téma rozpíjeného inkoustového nail artu. Označte nás, nebo nám zašlete fotku svojí práce. Vyhlížet vás budeme na Facebooku i Instagramu. Těšíme se!

Zdroj: Andrea nehty, Naildesign Michaela, Lussy Nails, Ruscona CZ

Bez názvu-6

 

Created by Shoptak.cz