Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Okousané a velmi krátké nehty: Je možné je prodloužit?

Jste nešťastní, když k vám na modeláž přijde klientka s okousanými nehty? Nezoufejte, nejste v tom sami, taková manikúra totiž dokáže potrápit i velmi zkušeného profesionála. A i když je úprava nehtů náročná, není nemožná. Co je důležité před modeláží na velmi krátké nebo okousané nehty vědět? Čtěte!

Nejen o vzhledu 

Kousáním nehtů trpí velké množství lidí, ať muži nebo ženy. Důvodů může být mnoho - jsou ve velkém stresu, nudí se, nebo mají v těle nedostatek vápníku, což může mít celkově vliv na sníženou kvalitu nehtu. Kvalitu nehtů negativně ovlivňuje také nedostatek hořčíku.

Tip: Pokud se potýkáte s křehkými nehty, jejich zdraví a vzhled podpoříte užíváním kolagenu.

V takových případech zdaleka nejde jen o pouhý vzhled samotných nehtů. Samozřejmě - ruce s takovými nehty vypadají velmi nevzhledně, ale je řada jiných nepříjemností, které člověk s takto zanedbanými nehty musí řešit. 

Jedná se totiž o velmi bolestivý problém. Při kousáním nehtů dochází často k zarudnutí a poškození okolní kůže (například pokud vznikly u nehtu nepříjemné záděry nebo trhlinky), v horším případě pak dochází ke krvácení a hnisání ranek. Okousané nehty jsou navíc samy o sobě velice náchylné k plísním a infekcím, proto buďte při jejich úpravě opravdu pečliví, důslední a opatrní. 

Velký problém pro nehtového designéra ovšem nastává ve chvíli, kdy je přírodní nehet tak krátký, že jeho volný okraj už téměř zarůstá do samotné kůže a přední nehtový val převyšuje okraj nehtu. Správně provedená a zvolená modeláž může být z této situace vysvobozením.

Nepodceňte přípravu

U takových nehtů je příprava před úpravou zcela zásadní. Dbejte na perfektní hygienu, a to hlavně v případě, pokud má vaše klientka kolem nehtů oslabenou a jemnou či podrážděnou kůži. 

Nezapomeňte:

Pokud je poškození okolní kůže od pohledu rozsáhlé, měli byste klientku odkázat na vhodnou péči u odborníka a domluvit se s ní na jiný termín návštěvy. Pouze lékař může v těchto případech určit vhodný postup a formu případné léčby. Hned, jak se kůžička kolem nehtů pořádně zocelí a uzdraví, je možné dopřát klientce i krásnou manikúru.

Nejprve se musíte zbavit přebytečné kutikuly. Jejím odstraněním získáte větší plochu nehtového lůžka, která je nezbytná, aby se vám s nehty dál dobře pracovalo. Jelikož je okolní kůže často velmi citlivá nebo i poraněná, vyhněte se přístrojové manikúře mimo samotné nehtové lůžko a neodstraňujte - pokud to nebude nezbytně nutné - žádnou kůžičku, která se nachází mimo samotné nehtové lůžko. U oslabených a poškozených nehtů poskytuje ochranu proti bakteriím. 

Pečlivě tedy zatlačte kůžičku pomocí pomerančového dřívka nebo pusheru zpět pod nehtové lůžko. Následně opatrně odstraňte zbylou kutikulu a nadnehtovou blanku bruskou s jemným nástavcem.

Dál si připravte nehet tak, jak jste zvyklí před klasickou modelací, jen buďte opravdu opatrní - okolní kůže okousaných nehtů je většinou velmi podrážděná a bolestivá.

.
.
.
.

Metody prodloužení nehtu

Prodloužení na nehtovou šablonu

Na velmi krátké nehty volte prodloužení pomocí nehtových šablon. Šablonu musíte umístit pod přírodní nehet tak, aby na něho hezky navazovala a nevznikla mezi nimi žádná mezera. S její aplikaci si tedy dejte opravdu záležet. Jak efektivně pracovat se šablonami vám poradí náš předchozí článek

Sáhnout můžete po oblíbeném materiálu, u kterého víte, že dobře drží i na problematických nehtech. Může jít o váš ověřený UV gel, polygel nebo třeba polyakryl gel. My nedáme dopustit na náš polyakryl gel LUXI, který se nám v těchto případech osvědčil.

Tým Ruscona radí:

V případě, že je nehet opravdu krátký a neumožňuje vám umístit šablonu přímo pod něj, nebojte se šablonu ustřihnout pomocí manikúrních nůžek a upravit si ji do požadovaného tvaru tak, aby se k nehtu krásně dostala. 

Pokud ani to nepomůže, bude velmi záležet na vašem profesionálním úsudku. Podle tvaru nehtového lůžka si musíte odvodit a představit směr růstu přírodního nehtu. Zde vám hodně napoví zahnutí lůžka a jeho boční strany.

Šablonu jste poté „nuceni” umístit na samotný prst, těsně k okraji krátkého nehtu, jelikož pod nehtem není na zasunutí šablony prostor. Až v tomto případě pokračujete stavěním nehtu a modeláží. Nezapomeňte, že materiál, se kterým pracujete, se nesmí dotýkat okolní kůže. 

Prodloužení nehtu bez šablony

Někdy ale může nastat situace, že ať děláte, co děláte, šablonu pod nehet prostě nemáte kam umístit, jelikož jsou nehty opravdu extrémně krátké a bez sebemenšího volného okraje. Ale i tak se dají nehty klientky ještě zachránit. 

Náš tým profesionálek volí v takových případech nejčastěji úpravu pomocí již zmíněného LUXI polyakryl gelu, který má velmi jemnou strukturu, skvěle se s ním pracuje a po vytvrzení je super pevný. Jak na to? Přírodní nehet potáhnete vrstvou polyakryl gelu. Díky jeho unikátní konzistenci a vlastnostem pak můžete u okraje nehtu přibližně 2 - 3 milimetry prodloužit i bez šablony. Po vytvrzení už pod nově vytvořený, takzvaně „falešný” volný okraj můžete snáz aplikovat šablonu a pokračovat v modeláži dle potřeby.

Jak už jsme si řekli, modeláž efektivně pomáhá při odvykání chronickému okusování nehtů. V rámci tohoto procesu proto u klientky zvolte pro začátek kratší manikúru, která pro ni bude přirozenější a nebude mít tak tendenci nehty okusovat, odlupovat a ničit. 

Rada na závěr:
Řiďte se délkou nehtového lůžka. Pokud má lůžko klientky délku například 5 milimetrů, pak by volný okraj neměl být větší než dalších 5 milimetrů. Doplnění si naplánujte už po dvou až třech týdnech, kdy už bude znát přirozené prodloužení nehtového lůžka a tak nebude třeba nehty zkracovat. 

Odpověď na naši otázku tedy zní ANO - i okousané nehty lze upravit a prodloužit. Je to sice náročnější proces, ale pokud budete pečliví a nepodceníte přípravu, věříme, že se vám nehty podaří napravit. Odměnou bude spokojená klientka, která se za svoje nehty už nebude muset dál stydět. 

Setkali jste se už s úpravou poškozených nehtů? Napište nám vaše zkušenosti na Facebook nebo Instagram, rádi si přečteme vaše příběhy! 

Zdroj obrázků: reddit.com

Bez názvu-6

 

Created by Shoptak.cz