Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

7 užitečných rad jak efektivně pracovat se šablonami na nehty

Jsou lepší nehtové tipy nebo šablony? Ani jedno a obojí. Každé má své plusy i mínusy. Práci s nehtovými šablonami se zvláště začátečníci nicméně často vyhýbají, protože se zdá náročnější. Dnes vám prozradíme několik užitečných rad, které vám nejen dokáží, že se není čeho bát, především vám usnadní modeláž na nehtové šablony. Čtěte dál.

Každý zkušený nehtový designér nebo designérka by měl zvládat modeláž s tipy, stejně jako s šablonami. S přibývající praxí se nakonec obvykle přiklání jen k jedné z těchto dvou technik, té, která mu více vyhovuje. Rozhodli jste se, že se chcete stát opravdovými mistry v modeláži na šablony? Pak vás bude zajímat těchto několik rad a tipů, jak si ještě více usnadnit práci.

1. Ta pravá

Nehtových šablon najdete na trhu nepřeberné množství. Mají různá grafická provedení, co vás však musí zajímat především, je jejich mřížka. Právě ta vám pomůže vytvořit na nehtech souměrnou modeláž a ušetří vám čas s následným pilováním a úpravami. Existují mřížky klasické, jako je například takzvaná „podkova“, ale i specifické, které vám pomohou s extrémními tvary nehtové modeláže. Dále by se vám šablony měly také příjemně ohýbat, neměly by být příliš měkké ani tvrdé a musí dobře lepit.

U nás najdete dva druhy kvalitních nehtových šablon, první  – šablony Classic – můžete využít pro modeláž jakékoliv délky nehtů a pomohou vám vytvořit krásný moderní tvar. Druhá – šablona Stiletto – je skvělá na modeláž velmi dlouhé manikúry či jiných extrémních tvarů.

sablona (1)

2. Nasazení šablony

Mřížka na šabloně neslouží jen jako pomůcka pro aplikaci materiálu, napoví vám i jak šablonu správně nasadit. Stěžejní je zde středová osa mřížky. Ta má obrazně probíhat přímo středem nehtového lůžka

Šablonu zasuňte pod nehet a umístěte tak, aby pěkně napojovala na přirozený nehet a prodlužovala jej. Šablonu si při umisťování přidržte po stranách prstu. Hlídejte si umístění středové osy. Až ve chvíli, kdy budete spokojeni s usazením, k sobě přilepte spodní „křidélka“ šablony. Pozor – není podstatné, aby k sobě byla spodní křidélka přilepena souměrně. Soustřeďte se na mřížku. Tam, kde končí středová osa, se má po založení šablony vytvořit špička.

Správně nasazená šablona sahá až k okrajům bočních stran nehtu a směřuje rovně a zároveň rovnoběžně s nehtem. V praxi tedy po vymodelování směřuje i nehet rovně a nijak nepřirozeně z lůžka nevyčnívá - nesmí směřovat nahoru nebo se naopak svažovat dolů. Stejně tak vám „neutíká” vpravo ani vlevo. 

 

aplikace (1)

3. Tělo na tělo

Přiznejme si, že naučit se správně manipulovat se šablonami může zprvu představovat výzvu, zvláště pro začátečníky. Jedna z vůbec nejdůležitějších rad, na které je třeba stále myslet je, že po umístění nesmí být mezi přírodním nehtem a šablonou mezera. Nechcete přece, aby vám materiál zatekl, kam nemá, modeláž se nepovedla a šablona se zasekla ve vytvrzeném gelu. 

4. Už ani hnout

Nesprávné nasazení šablony ovlivní tvar nehtu i kvalitu celé modeláže, proto se nebojte s ní dle potřeby hýbat, než ji nadobro upevníte na své místo. Správně posazená šablona se vám při modelaci nehtu už nesmí ani hnout.

5. Znovu a lépe

Stejně jako potřebujete cvik k zdokonalení samotné modeláže, cvik si zaslouží už i nasazování šablony. Nebojte se dát si při jejím umisťování načas, a pokud se vám usazení nebo založení nepodaří podle představ, raději si vezměte novou a zkuste to znovu. Vyhozená šablona je vždy lepší, než „vyhozená” modeláž.

86607709_s

6. Stříhejte a trhejte

Prsty a nehtová lůžka máme různá. Můžete se setkat s tím, že vám šablona u klientky nebude chtít správně dosednout na své místo a nebude přiléhat k nehtu tak, jak potřebujete. V takovém případě se nebojte vzít do rukou manikúrní nůžky a otvor na prst si mírně upravit. Stejný postup proveďte, i pokud klientka zmíní, že ji nasazení šablonky bolí nebo je jí jinak nepříjemné.

Také „poutko“ šablony v horní části otvoru na prst si můžete ve středu roztrhnout nebo rozstřihnout. Maximum šablon má toto místo i vyznačeno. Šablona se vám bude jednodušeji nasazovat i lépe umisťovat.

7. Dokonalý oblouk

Možná jste se už setkaly s tím, že poté, co nehtová designérka odlepí šablonu z podkladového papíru, tak zbylý „terčík“, který byl v místě otvoru na prst, vlepí ze spodní strany do středu šablony. Tento krok není nutný, ale může se vám hodit. Primárně takto dodáte šabloně větší pevnost v místě, kde je mřížka. Při umisťování a překládání se s ní lépe manipuluje. U kvalitních a silnějších šablon bývá tento krok nicméně zbytečný.

Často se setkáváme s otázkou, jak na šablonu prodlužovat velmi krátké nebo okousané nehty. I zde totiž existuje několik nápomocných rad a tipů, které dokáží téměř zázraky. Ale o tom zase až příště. Pokud si myslíte, že je čas naučit se dokonalou práci s šablonkami na vlastní kůži přímo od profesionálů, pak se můžete podívat na naši nabídku aktuálních školení. Rádi vám s tím pomůžeme

Zajímá nás, jak se vám článek líbil a jestli jste zde našli radu, kterou využijete. Napište nám své dojmy na Facebook nebo Instagram. Budeme rádi! Přejeme vám tu nejkrásnější manikúru a budeme se těšit opět příště!

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz