Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Vše o nehtových materiálech. Jak s nimi pracovat a kombinovat je? Dnes na téma tekutiny a podkladové gely a gel laky.

Točí se vám hlava ze všech informací na sociálních sítích a nevíte si rady s výběrem vhodného nehtového materiálu? Máte problém s přilnavostí k přírodnímu nehtu? Nevíte, jak materiály správně kombinovat, co k sobě patří a jakým kombinacím se naopak úplně vyhnout? Právě pro vás jsme ve spolupráci s JULIANOU ŠIMO – SVRČEK připravili článek, který vám v tom konečně udělá jasno. Připravte se, jdeme na to.

Přípravné tekutiny

Nail Prep

Základní přípravná tekutina, která slouží k odmaštění a dehydrataci nehtové ploténky. Nail Prep působí pouze ve vrchní vrstvě nehtové ploténky, neproniká tedy do celé hloubky nehtu. Proto na nehtu velmi rychle zaschne.

Použití:
Nail Prep naneste na nehtovou ploténku a nechejte zaschnout.

TIP: Pokud má zákaznice (zákazník nebo vy) potivé ruce, doporučujeme tekutinu nanést i na okolí nehtu.

Nabídku všech přípravných tekutin najdete ZDE

Acid Primer

Acid Primer stojí na základu kyseliny metakrylové. Tato tekutina působí v těch nejspodnějších vrstvách nehtové ploténky. Vysušuje ji do hloubky a otevírá póry, což umožňuje dalším materiálům účinněji přilnout na nehtovou ploténku. Jeho použití je zvláště prospěšné u klientek, které mají potivé ruce a tzv. problematické nehty. 

Použití:
Aplikace spočívá v nanesení (tečkováním) velmi malého množství přípravku na nehtovou ploténku. Doba schnutí (na vzduchu) je individuální. K dalšímu kroku přistupte až ve chvíli, kdy je nehtová ploténka zcela suchá. Je velmi důležité vyhnout se oblasti okolí nehtů, a to z toho důvodu, že tento produkt nesmí přijít do styku s pokožkou. 

Kontraindikace: křehké, lámavé, poškozené nehty

Acid Free Primer

Primer Acid free je zcela bez obsahu kyselin. Tato tekutina vytváří na nehtu lepkavou vrstvu podobnou výpotku, který vylučuje gel po polymerizaci. Díky tomu pomáhá dalším materiálům efektivněji se navázat na nehtovou ploténku. 

Použití: 
Správná aplikace spočívá v nanesení (natíráním) přiměřeného množství na nehtovou ploténku. 

Kontraindikace: potivé ruce

Jak tekutiny kombinovat? 

Bezproblémové nehty. V tomto případě si vystačíte s Nail Prepem. Pokud na nehty aplikujete pouze gel lak, jako tekutinu použijte vždy pouze Nail Prep. 

Problémové nehty. Použijte všechny tři tekutiny a to v následujícím pořadí: Nail Prep, Acid Primer, Acid Free Primer. Společně mají obrovskou sílu. 

Problémové nehty, které jsou poškozené. Použijte Nail Prep v kombinaci s Acid Free Primerem. 

Problémové potivé ruce. Použijte Nail Prep v kombinaci s Acid Primerem.

Výběr správného podkladu

Aplikace podkladového gelu je úplně první a základní krok techniky modelování nehtů. Podkladové báze (base) dělíme na dva typy: 

Gelové báze 

Gelové báze jsou oblíbené kvůli své přilnavosti. Specifickým rysem těchto stavebních gelů je jejich nanášení. Jsou velmi řídké a mají nízkou viskozitu. Nanáší se tedy v malém množství, které vmasírujete do předem připravené nehtové ploténky pomocí štětečku. Tyto podklady zaručují dokonalou přilnavost. Mají však své limity. Nemohou zajistit, aby se umělý nehet časem nezačal oddělovat od volného okraje, a to v důsledku působení mechanických sil. Tak je tomu například v případě Bond Biotin nebo Profibond Haftgel.

Kaučukové podklady

Kromě vysoké přilnavosti vynikají kaučukové podklady také svou pružností. Kaučukový podklad se dokonale přizpůsobí pružné nehtové ploténce. Tato vlastnost zaručuje, že se umělý nehet neoddělí od přírodního nehtu nejen v kůžičce, ale ani na volném okraji. Abyste mohli tuto skvělou vlastnost patřičně využít, musíte tuto bázi nanášet v silnější vrstvě. 

Gumové podklady jsou také různě pružné. U přirozeně pevných nehtů můžete použít tvrdší kaučukovou bázi, u křehčích nehtů zvolte co nejpružnější kaučukovou bázi. Je velmi důležité, aby se podkladová báze skutečně přizpůsobila nehtové ploténce. Čím je přírodní nehtová ploténka křehčí, tím pružnější musí být podklad, aby se mohl přizpůsobit pohybu nehtové ploténky a nezačal se mechanicky oddělovat od volného okraje. 

Nedoporučujeme používat pigmentové báze jako podklad. Vyšší poměr pigmentů totiž snižuje přilnavost. Proto jako univerzální bázi pro jakýkoli typ nehtů doporučujeme kaučukovou bázi Unica Base, která je k dispozici jak v lahvičce, tak v i kelímku. 

V dalším článku budeme s tématikou materiálů pokračovat. Zaměříme se na výběr stavebních gelů, gel laků pro různé typy nehtů. Dále si povíme, jaký je rozdíl mezi barevným gelem a barevným gel lakem a také se podíváme na lesky. 

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz