Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Vše o nehtových materiálech, třetí díl. O modelaci bez pilování, nanášení barvy i ukončovacích gelech.

Druhá část článku o výběru stavebního gelu a postupu, jak na něj, nás posunula až k samotné modelaci nehtů bez pilování, nanášení barvy i výběru závěrečného top gelu. Jak docílit bezchybných nehtů? Začněte s modelací nehtů bez pilování. V tomto případě používáme kaučukovou bázi.

Jakou kaučukovou bázi zvolit na modelaci bez pilování? 

Při výběru kaučukové báze buďte pečliví. Ať už máte nehty pevné, měkké, křehké či poškozené, pro všechny máme řešení. Jen je potřeba s různými typy nehtů počítat a vybrat vhodný materiál k modelaci.

Báze pro pevné nehty

U pevných a zdravých nehtů je rozhodování jednoduché. Bude držet skoro každá báze. Naše VIP nehtařky doporučují u pevných nehtů zvolit jednoduchou modelaci pružnou bází. Unica base je skvělá volba pro pevné nehty. Je ale důležité opravdu správně zhodnotit typ a stav nehtů. Nevhodně zvolená báze může nadělat víc škody jak užitku. Výborné báze na zpevnění pevných nehtů jsou i Master base Darling, Master base Clear, ale i Strong base. Pod tyto báze u pevných nehtů není potřeba nanášet tenkou vrstvu pružné báze, jako je Unica base. 

Doporučení pro měkké, křehké a poškozené nehty

Mějte na paměti, že tyto nehty se více ohýbají. Proto je potřeba je nejprve obalit elastickou bází (Unica base), abyste dosáhli dokonalého splynutí báze s nehtovou ploténkou a zabránili tím odlupování báze od volného okraje nehtu při mechanické zátěži. Tvrdá báze se totiž nedokáže přizpůsobit ohybu a zůstane ve své pozici. Volný okraj nehtu se následkem toho začne oddělovat od báze. 

Dále nezapomeňte, že potřebujete v dalším kroku použít právě tvrdou bázi, abyste křehké, měkké a lámavé nehty dokázali zpevnit. Elastická báze jako Unica base totiž nehty dostatečně nezpevní a došlo by k odlamování. Proto je potřeba zvolit jejich kombinaci - tenkou vrstvu vysoce elastické báze (Unica base) a následně přidat jemnou modelaci pevnějším gel lakem (klidně i kamuflážním). Ideální jsou například Strong base, Master base Darling, Dark base, Light Pink base nebo jakákoliv Master base apod. 

Tip: Na křehké a poškozené nehty umí částečně pomoci výživové doplňky, ale pamatujte, že pokud máte nekvalitní nehty dlouhodobě, tak je lepší pátrat po konkrétní příčině, zamyslete se nad svým životním stylem (složení stravy, míra stresu, kvalitní spánek, pravidelný pohyb, zlozvyky - okusování nehtů...). Pokud si nevíte rady, zkuste se poradit s odborníky.

Kdy použít kamuflážní báze

Můžete je použít pro oba typy nehtových plotének, ale chtěli bychom upozornit na to, že obsah pigmentů v produktech snižuje jejich přilnavost. Proto doporučujeme v každém případě pod pigmentované báze nanést tenkou vrstvu Unica base. 

Jaké materiály a produkty volit pro nanášení barvy

Dostáváme se k nanášení barvy na nehty. Jaký materiál i přesné produkty zvolit? Jejich výhody i nevýhody se dočtete v následujících řádcích.

Rozdíl mezi barevným gelem a barevným gel lakem

Kaučukové barevné gel laky jsou hustší než běžné gelové barvy. Samy o sobě mají zpevňující schopnosti a vrstva barevného gel laku je hrubší než vrstva barevného gelu. Rozdíl spočívá v tom, že gel laky obsahují kaučukovou složku. Klasická gelová barva je křehčí, tvrdší a méně pružná. Barevný gel lak nebo gel se zpravidla nanáší v druhé vrstvě na přebroušenou modelaci. U modelace bez pilování výpotek z báze nestírejte a gel lakovou barvu nanášejte hned na polymerizovanou bázi.

Postup nanášení barevné vrstvy na nehet

Nabízí se dvě základní možnosti, jak barvu nanést pod kutikulu. 

  1. Barevnou vrstvu nejprve nanesete ne zcela k lůžku a necháte polymerizovat v lampě. Před druhou barevnou vrstvou proximálně nehtové valy znovu jemně nadzvednete pusherem a štětcem přímo z lahvičky nanesete barvu až pod kutikulu.
  2. Druhou možností je pusherem nadzvednout proximální nehtový val hned před první vrstvou barvy a po nanesení barvy s tenkým štětcem (Liner 0.6 Nylon) velmi důsledně barvu dotáhnout až pod kutikulu.

Po polymerizaci druhou vrstvu nanesete přímo štětcem z lahvičky. Následně barvu zafixujete topem (lesklým nebo matným). Pokud byste chtěli na gel lakovou bázi nanášet klasický barevný gel, doporučujeme bázi nejprve jemně přebrousit. Tím předejdete situaci, kdy si báze s barevným gelem “nesednou”. 

Doporučujeme vždy, jak bázi, tak i barevnou vrstvu nanášet a polymerizovat po jednom nehtu. Tím zajistíte, že se pracně nanesená vrstva nerozteče, když se budete věnovat dalšímu nehtu. 

Ukončovací gely – které gely použít a jak s nimi pracovat

Top neboli ukončovací gel je poslední, třetí fáze modelace. Topy dělíme na výpotkové a bezvýpotkové.

Bezvýpotkové topy

Standardně jsou bezvýpotkové lesky tvrdší a tím pádem křehčí. To znamená, že na velmi pružných materiálech mohou popraskat. V případě krátkých nehtů zpevněných kaučukovou bází se takovým leskům vyhněte. Některé bezvýpotkové lesky jsou však i elastické a tím pádem nepraskají. Jsou to Flexy Top a Elastic Finish. Elastic Finish je specifický tím, že jej musíte nanášet v silnější vrstvě a doslova s ním modelovat. Proto není vhodný pro začátečníky!

Flexy Top je extrémně lesklý a nehodí se na zalešťování pigmentů nebo na povrchové zdobení. K tomu se naopak skvěle hodí Finish gel. 

Výpotkové topy

Výpotkové lesky jsou vhodné na fixování různých zdobení a na velmi pružné materiály. Standardně jsou hustější. Jsou skvělé pro fixaci zdobení (například pigmentů, fólií nebo třpytek) či jako mezivrstva v kombinaci s bezvýpotkovým topem (na výpotkový top rovnou po polymerizaci nanesete bezvýpotkový). 

Pokud používáte výpotkový top jako poslední vrstvu, doporučujeme výpotek stírat olejíčkem, díky čemuž zůstanou nehty lesklejší. Pokud chcete dosáhnout matného vzhledu nehtů, použijte Dry Matt, který se řadí mezi bezvýpotkové matné topy. 

Byly vám naše rady užitečné? Máte nějaké další dotazy? Napište nám. Všechny vaše poznatky směřujte na náš Facebook nebo Instagram. Budeme se těšit!

 

Nechte se inspirovat 

 

 

Bez názvu-6

 

 

Created by Shoptak.cz