Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

OMBRE NAILS: zdobení nehtů, které neomrzí

V dnešním článku se podíváme na zoubek technice zdobení nehtů OMBRE. Jde o velmi kreativní a trochu neobvyklou techniku, která se jen tak neokouká. Ovládněte ji s námi.

Co je to ombre technika zdobení nehtů?

Jedná se o dvě nebo více barev, které se pozvolna prolínají do sebe jedna přes druhou. Tohoto efektu lze docílit několika způsoby:

  • “Naťupat” lak na nehty houbičkou
  • Vymodelovat gelový nehet od základu
  • Rozpracovat OMBRE efekt štětcem

Způsob a cesta, kterou se vydáte, je závislá zejména na druhu materiálu. Pojďme se nyní podívat na jednotlivé možnosti podrobněji.

.
.
.
.

Technika modeláže gelových ombre nehtů 

Pokud chcete například vytvořit klasický babyboomer efekt, doporučujeme osvojit si stavěnou metodu, kdy na vymodelování špičky použijte bílý stavební materiál (gel nebo polygel) a na zbytek nehtu tělový nebo narůžovělý gel nebo polygel. Stejně tak lze vymodelovat nehet i v jakémkoliv jiném barevném provedení, je potřeba si však uvědomit, že škála barev stavebních gelů a polygelů je omezená. Nabídka není tak široká jako škála klasických barevných gelů nebo gel laků, se kterými jdou tvořit barevné kombinace v takřka neomezeném množství.

 TIP: Skvěle vypadá barevné OMBRE vytvořené pomocí barevných polygelů, kdy opět vymodelujete špičku barevným polygelem například LUXI PINK, LUXI BLUE a zbytek domodelujete např. stavebním mléčným FLUFFI GELEM.

   

Jak na barevné ombre nehty s houbičkou

Chcete-li vytvořit pestrobarevné ombre nehty například s růžovým základem přes obsah fialové, až třeba do tyrkysové, nejlépe vám poslouží speciální houbička GLAMORA Ombre Spongees a pinzeta na pinčování. Doporučujeme použít dobře pigmentované barvy v kelímku, které jsou bezvýpotkové. U nás v RUSCONĚ jsou to barevné gely ze švýcarské kolekce, jejichž označení začíná písmeny “CH”. Tyto gely mají hustou konzistenci a pro OMBRE techniku gelových nehtů jsou naprosto dokonalé.

TIP 1: Pro lepší ombre efekt doporučujeme zvolit jako podklad bílou barvu White Exclusive French gel. Ombre pak více vynikne.

TIP 2: GLAMORA Ombre Spongees doporučujeme rozstřihnout na více malých trojúhelníčků, které spojíte pinčovací pinzetou. Vznikne tak dokonalý nástroj pro dokonalé Ombre. Špička houbičky musí být pevná, pokud tomu tak není doporučujeme ustřihnout konec špičky pro její zpevnění.

 Postup zdobení ombre technikou:

  1. Na vymodelovaný nehet naneste vámi vybrané odstíny, ze kterých chcete ombre vytvořit, natřete 2 až 3 pásky barev.
  2. Pomocí vytvořeného nástroje houbička + pinzeta jemně ťupáte po celém obvodu nehtu zprava doleva, tam a zpět a zapracováváte gely do sebe. Na pinzetu klidně přitlačte a snažte se ťupat rovnoměrně. Pokud budete ťupat pouze u špičky, výsledek nebude hezký a rovnoměrný.
  3. Po zapracování dejte gely polymerizovat do UV lampy na nehty a celý postup opakujte minimálně ještě 1x nejlépe však 2x, než dosáhnete dokonalého výsledku.
  4. Poté zaleskujte Flexy Topem nebo matným topem Dry Mattem pro matný efekt a máte hotovo.

     

 Ombre nehty speciálním štětcem

Třetí a poslední způsob, jak docílit ombre efektu, je pomocí speciálního ombre štětce. Tady naopak doporučujeme použít gel laky nebo gely řidší konzistence, které do sebe postupným rozpracováním hezky prolnou. Postup je stejný jako u ombre s houbičkou. Naneste na nehet všechny vybrané barvy a jemnými tahy štětce propojujete barvy do sebe.

Obecně platí, že barvy by k sobě měly mít blízko v rámci jedné barevné škály, aby se lépe spojily. Neznamená to však, že to nejde jinak. Jen si tím můžete trošku usnadnit práci. :)

Inspirujte se barevnými kombinacemi pro ombre  

Líbí se vám ombre technika, ale ještě to nemáte vše stoprocentně v ruce? Chce to trénink, jako cokoliv jiného. Ne nadarmo se říká, že trénink dělá mistra.

Pokud nejste spokojeni s výsledkem prolnutí barev, dáme vám malou radu, jak drobné nedostatky skrýt. Přetřete nehet tenkou vrstvou třpytivého gelu - můžete použít například Mermaid Effect gely. Pod třpytkami se přechody rozostří a váš výsledek najednou nabere na kráse a ještě se bude krásně třpytit.

 

Abychom viděli výsledek vašeho „ombréčkování“ budeme rádi za označení na Instagramu hastagem  #rusconaombre #ombreckovanisrusconou

V dalším článku si řekneme, jak vytvořit mléčné Ombre.

 

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz