Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Vše o nehtových materiálech, část druhá. Vybíráme stavební gel a pracujeme s ním.

V první části článku jsme si řekli vše o tekutinách a podkladech. Nyní si ukážeme, jak všechny tyto věci správně kombinovat a dosáhnout skvělého výsledku. 

Jak vybrat správný stavební gel? 

Stavba nehtu je druhou fází modelace. Abychom vybrali správný stavební gel, potřebujeme si zodpovědět několik důležitých otázek. 

TIP: Přečtěte si první část seriálu, kde jsme vysvětlili, jaké typy materiálů existují a k čemu se používají. 

První a zásadní je délka modelace. Zde platí pravidlo - čím delší nehet, tím tvrdší materiál potřebujete (gel Soft Pink Builder, Milky Pink Builder, Fibrogel jeho hustější verze Fibrothick, Polyakryl gel Clear nebo Nature, nebo Luxi Soft Pink). Naopak u krátkých nehtů zvolte pružnější gely (AiO, Flex gel nebo gel lakové báze, případně překvapivě také Polygel Luxi. Ty všechny mají ideální poměr pevnosti a pružnosti, a proto jsou vhodné jak na úplně krátké nehty, tak i na extrémně dlouhé).

 

Výběr stavebního gelu pro namáhané nehty

Dále se zamyslete nad tím, jak moc budou nehty zatěžovány. Materiály mají různě silné molekulové vazby, takže některé mají větší tendenci se lámat. Takové gely pak nejsou vhodné na mechanicky namáhané nehty. Pro velmi namáhané nehty doporučujeme Soft Pink Builder gel, Luxi Soft Pink gel nebo Fibrogel. Vysoký poměr pigmentů v produktu se bohužel často odrazí na nižší molekulové vazbě, a proto mnohokrát vysoce pigmentované materiály mají větší tendenci se lámat. 

Na namáhané nehty naopak nedoporučujeme Luxi Powder, Polyakryl Milky Rose, ale ani křehčí gely jako Babyboomer gel, AiO nebo Flex gel. Máte citlivou klientku a hledáte materiál který při vytvrzování v lampě nepálí? V tom případě sáhněte po gelu Fibrogel/Fibrothick nebo po Polyakryl gelu Luxi. Otázkou je i samotný výběr materiálu z hlediska vlastních preferencí. 

Vyhovuje vám práce spíše s gelem nebo polyakrylem? 

Pokud s polyakrylem, tak na bázi gelu nebo raději bázi akrylu? Je-li vám bližší gel, vyhovuje vám spíš gel medové konzistence se samovyrovnávacími vlastnostmi, nebo spíše pudinková konzistence bez samovyrovnávacích vlastností? Potřebujete pigmentovaný materiál nebo čirý? Nabídka RUSCONY a GLAMORY je dnes v kategorii stavebních gelů tak široká, že si vybere doslova každý.


Postup: Jak na stavbu gelových nehtů 

Při stavbě gelových nehtů je potřeba si hlavně osvojit techniku. Trénink dělá mistra. 

  1. Největší množství materiálu vždy aplikujte přesně tam, kde ho i nejvíce potřebujete.
  2. Štětec vždy udržujte čistý, bez zbytečného množství produktu a jen jemně korigujte nanesený materiál do stran.
  3. V případě gelu si pomůžete tak, že si nejprve nanesete tenkou vrstvu gelu na celou plochu nehtu (je důležité tenkou vrstvu nanést precizně a nedotknout se nehtových valů).
  4. Následně do mokré vrstvy (důležité je tuto vrstvu zatím nepolymerizovat v lampě) vložíte kuličku gelu přiměřené velikosti na místo, kde plánujete mít ve stavbě apex.
  5. Poté čistým štětcem velice jemně roztahujete materiál do stran (tenká vrstva gelu se do ní pěkně vpije a ušetří vám velké množství práce). Důležité je nezasáhnout štětcem střed gelové kuličky. To proto, abyste největší množství materiálu udrželi právě tam, kde jej potřebujete a netrápili se zbytečně s modelací apexu. Samozřejmě i po polymerizaci můžete doplnit materiál, tedy pokud jste předtím nesetřeli výpotek (ten slouží na navázání vrstev materiálu).
  6. Pokud jste výpotek už setřeli, stále se dá situace zachránit. Stačí povrch přebrousit, čímž dosáhnete pórovitosti. Díky tomu se vrstvy materiálu na sebe dostatečně navážou.
  7. Při práci s gelem byste měli mít volnou ruku a pracovat se štětcem v podstatě ve vzduchu. To platí dvojnásobně při práci s gelem bez samovyrovnávacích schopností. Štětec držte téměř kolmo k povrchu nehtu a pracujte hrotem štětce. U samovyrovnávacího gelu je důležitá i rychlost práce, aby vám materiál nezatekl. Na práci s gelem je vhodný nylonový štětec. 

Stavba nehtů s polyakryl gelem

Polyakryl gely dělíme na dva typy - na bázi gelu a na bázi akrylu. Záleží na poměru gelu/akrylu ve složení produktu. 

  • Polyakryly na bázi gelu - mají větší poměr gelu, a proto se vlastnostmi více podobají gelům. Jsou viskóznější, víc se lepí na štětec, v lampě pálí a po polymerizaci jsou tvrdší. RUSCONA nabízí tyto polyakryly v kelímcích 
  • Polyakryly na bázi akrylu - mají ve složení větší poměr akrylu a vlastnostmi se na něj víc podobají. Jsou méně lepivé, netečou, jsou tužší, v lampě nepálí a po polymerizaci jsou pružnější. I pouhým okem v nich uvidíte částečky akrylového prášku. RUSCONA je nabízí v tubě pod názvem Polyakryly Luxi 

Podobně jako u práce s gelem je u práce s polyakryly vždy největší množství (kulička) produktu směřováno tam, kde ho potřebujete mít nejvíc, tzn. do budoucího apexu. Polyakryl nabírejte špachtlí a zpracovávejte štětcem namočeným v Cleaneru (isopropylalkoholu). 

Jaký zvolit štětec pro práci s polygely

Štětec musí mít přírodní vlas (Kolinsky), který dokáže nanést a udržet tekutinu. Nylonový štětec se pro tento účel nehodí, protože nedokáže udržet přiměřené množství tekutiny. Stejně jako u klasického gelu ani u tohoto materiálu netlačte na střed kuličky. Materiál jen jemně posouvejte do stran, dokud ho správně nevytvarujete. Do polyakrylu nikdy netlačte hrotem štětce, jen ho jemně hlaďte do požadovaného směru. 

Při modelaci s polyakryl gelem štětec držte vodorovně a používejte spíš tělo štětce než jeho hrot. Když se materiál lepí na štětec, je potřeba jej znovu namočit do Cleaneru. Pokud je tekutiny mnoho, odsajte přebytečnou tekutinu do buničité vaty. 

dalším díle se dozvíte jak na modelaci nehtů bez pilování a jaké materiály pro tuto techniku zvolit. Také si povíme o materiálech pro nanášení barvy a více o ukončovacích gelech.

        Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz