Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Vkusná a elegantní – jak na dokonalou francouzskou manikúru?

Laikovi se může zdát, že „francie” je nejen rychlá a jednoduchá, ale že na ní není ani co zkazit. Všichni ale dobře víme, že zdání klame. Francouzská manikúra totiž dokáže někdy pořádně potrápit, a to hlavně v začátcích. Proto jsme se na ni zaměřili v dnešním článku. Zajímá vás, jak docílit perfektní francie? Tak čtěte.

Tisíc a jedna francie

Na mapě sice najdeme jen jednu, v nehtařském světě je ale nespočet možností, jak se dá francouzská manikúra tvořit. Nehledě na techniku, materiál nebo zdobení, určitě se shodneme, že správná francie musí mít krásný oblouček, neboli anglicky „smile line”. 

Francii vytvoříte s trochou šikovnosti a správnou technikou vesměs s jakýmkoliv materiálem, od polyakryl gelu až po gel lak. Jak ale asi víte, my nejraději pracujeme s UV/LED gely a prozradíme vám jeden způsob, jak se právě s jejich pomocí dopracovat k dokonalé francouzské manikúřeZákladem jsou ale zdravé nehty a zdravé nehtové lůžko, jen tak francouzská manikúra opravdu vynikne. Doporučujeme proto na podporu doplnit hořčík, vápník, kolagen a zaměřit se na zdravou výživu, hydrataci těla a péči o pleť. Za vyzkoušení rozhodně stojí mořský kolagen, který podporuje zdraví nehtů, zlepšuje stav pleti, omezuje tvrobu vrásek a posiluje vlasy.

Střípky z historie: Věděli jste, že se tento druh manikúry objevil už v 70. letech v Americe? Svůj název pak získal díky jeho oblíbenosti na přehlídkových molech, a to zejména v Paříži, která je dosud považována za město módy.

Krok za krokem k dokonalé francii

Základní „ingrediencí”, kterou budete potřebovat pro vytvoření dokonalé francie, je v první řadě kvalitní materiál, o ten u nás v Rusconě naštěstí rozhodně není nouze. Hned po něm je dobré mít po ruce i vhodné pomůcky, které vám celou modeláž usnadní.

Co vše si připravit?

Kromě základních pomůcek pro přípravu nehtu před modeláží (od pilníků, přes pusher a další manikúrní pomůcky až po pomocné tekutiny) si také připravte:

Ruscona tip: Naše nehtové designérky z týmu Ruscona používají při modeláži francie nejraději štětec Smile Liner, který byl vyroben právě pro tyto účely. Díky tomu s ním vytvoříte dokonalou smile line podle vašich představ. Zkuste ho také!

.
.
.
.

A teď už rovnou k samotné modeláži.

  • Přírodní nehet si řádně připravte k aplikaci materiálu a následné nehtové modeláži. 
  • Na nehet naneste tenkou vrstvu podkladového gelu a polymerizujte v UV/LED lampě.
  • Rovnoměrně naneste tenkou vrstvu kamuflážního gelu po celém nehtu. 
  • Poté naberte větší množství gelu (záleží na délce nehtu) a krouživými pohyby přeste tuto “kuličku gelu” na nehet. 
  • Špičkou štětce lehce tlačte kuličku gelu směrem ke kůžičce a vraťte se zpět do středu nehtu a několikrát opakujte. Díky této technice se vám podaří vymodelovat krásný apex. 
  • Jakmile gel rovnoměrně rozprostřete po celém nehtu až k volnému okraji, polymerizujte.

Ruscona tip: Výška apexu se odvíjí podle délky modelovaného nehtu a tvaru, na kterém jste se předem dohodli s klientkou. Myslete na to, že čím víc si pohrajete s modeláží, tím méně budete následně pilovat.  

  • Po polymerizaci sundejte výpotek gelu buničinou namočenou v Cleaneru. 
  • Pilníkem si začistěte jakékoliv drobné nedokonalosti a ujistěte se, že je do tohoto bodu manikúra přesně podle vašich představ. Následně vezměte blok a celý nehet vyhlaďte. 
  • Připravte si French gel, případně vhodný, silně pigmentovaný barevný UV gel. Už dávno totiž neplatí, že by francie musela být pouze bílá
  • Pomocí zdobicího štětce si vytvořte takzvané záchytné linie (jako na obrázku), které vám napoví, kudy povedete smile linii. Ta by měla být z obou stran symetrická. Při jejím vytváření tedy myslete na to, že oblouček má být „nejhlubší” v místě, kde nehet protíná pomyslná středová linka a okrajové linie smile line musí zasahovat až do místa, kde se volný okraj nehtu odděluje od nehtového lůžka.

  • Vykreslete a vyplňte dokonalou smile line. Pokud se vám linie nepovede, jak byste si přáli, nevadí. Případné nedokonalosti obloučku si před polymerizací můžete dočistit štětcem opravdu lehce namočeným v Cleaneru.
  • Jakmile budete s výsledkem spokojeni, dejte nehty polymerizovat do UV lampy.
  • Naneste na nehet ukončovací lesk a znovu polymerizujte.
  • Tato manikúra se navíc hodí ke každému snubnímu prstenu.

V galerii se přesvědčíte, že tahle tradiční manikúra nezná hranic a můžete s ní experimentovat, jak je libo.

 

Ruscona tip: Zdravé a krásné nehty můžete podpořit i užíváním čistého kolagenu. A pokud chcete mít krásné nehty také na nohou, zvažte návštěvu pedikúry. Kde se postarají nejen o nehty, ale celé vaše chodidla.

Jste příznivci této vkusné a elegantní manikúry nebo raději volíte jinou? Napište nám svůj názor na Facebook nebo Instagram. Pochlubte se s ukázkami vašich prací a označte nás v příspěvku na sociálních sítích. Budeme se těšit!

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz