Pracujete s našimi značkami? Přidejte se do unikátní mapy RUSCONA salonů a získejte nové klienty. PROHLÍDKA A REGISTRACE ZDE.

Ruscona Nail Art Challenge: Umění abstraktního umění

Jackson Pollock, Piet Mondrian, Barnett Newman nebo třeba našinec František Kupka mají nejméně jedno společné - proslavili se abstraktním uměním. Nespoutaná tvorba, kterou omezuje pouze vlastní představivost, nás inspirovala pro téma naší první kreativní #rusconachallenge. Vytvořte úžasný abstraktní nail design a zapojte se do naší výzvy!

Elegantní dotek luxusu

Stojíme si za tím, že všechny z nehtových designérek týmu Ruscona dokáží vytvářet na nehtech svých klientek doslova umělecká díla. Ovšem trendy této doby - mezi které patří minimalismus a vkusné abstraktní zdobení - nám dávají možnost posunout se ještě o kousek dál. Pojďte s námi vytvářet takové zdobení, které se bude dokonale vyjímat nejen na rukou, ale klidně i na malířském plátně.

Naše Master nehtová designérka Nikola Stanislavová má abstraktní styl dokonale v oku i ruce. Skvělá volba barev, originální vzhled každé jednotlivé manikúry i úžasné zdobení perfektní do posledního puntíku. Její výtvory jsou dokonalým příkladem a inspirací všem, kteří mají chuť se do naší abstraktní #rusconachallenge zapojit. 

Konkrétně o abstrakcistanislavova

Váháte, zda se něco podobného podaří i vám? Je jediná možnost, jak to zjistit - pusťte se do toho. Jako pomyslný odrazový můstek do začátku jsme pro vás sestavili 11 tipů, jak k abstraktnímu tvoření můžete přistupovat: 

Základy

  • Promyslete si svůj design a zakreslete si ho na papír, než přejdete k nehtovým lůžkům. Neváhejte vzít do ruky i pastelky nebo fixy a vyzkoušet více variací svého vzoru. Při samotné modeláži a zdobení nebudete tápat a výsledek bude nad vaše očekávání.
  • Základní odstín nehtů volte v jemných a přirozených barvách. Při modeláži kamuflážním gelem už často není třeba barevného podkladu a můžete se pustit rovnou do zdobení. Tmavé barvy v základu můžete samozřejmě také použít, ale působí tvrdším dojmem. Vhodné jsou spíše v zimních měsících.

Tým Ruscona radí:

Abstraktní zdobení se obvykle skládá z více elementů. Vytváříte více vzorů, které kombinujete a vrstvíte jeden po druhém na sebe tak, aby se vhodně doplňovaly. Jako u jiných stylů zdobení začínáte se zkrášlováním větších plošek nehtu a postupně s každou další vrstvou přecházíte na stále jemnější detaily.

 První vrstvy

  • Při zdobení barevnými gely, gel laky nebo akrylovými barvami nepřekrývejte vybraným odstínem celé nehtové lůžko. Nechejte dost prostoru neutrálnímu podkladu, který dá barevným stopám správně vyniknout.
  • Abstraktním designům svědčí, pokud používáte jemné a pastelové odstíny. V případě, že toužíte po výrazných nebo i neonových barvách, je doporučujeme „utlumit” vrstvou matného závěrečného gelu, se kterým získají elegantní sametový nádech.  
  • Podle preferencí můžete volit čisté, jemné linie a vpíjivý přechod z jedné barvy do druhé, nebo naopak imitovat střapaté, nedokonalé tahy štětce a odstíny částečně překrývat. Záleží na tom, jakého výsledného efektu chcete dosáhnout. Inspirovat vás může naše mini galerie níže.

Složitější zdobení

  • Jakmile máte rozvržené základní barvy, přecházíte ke složitějšímu zdobení. Zde je opravdu jen na vás, jak chcete celý design pojmout. Vytvářet můžete geometrické obrazce, nedbalé a nepravidelné kaňky či kapky, mramorované potoky nebo například jemné linky běžící do všech stran.
  • V této fázi se nám na tvorbu veškerých detailů skvěle osvědčily barvy černá a bílá. Pokud nemáte jinou představu o výsledném designu, pak sáhněte po jedné  z těchto a neuděláte chybu. 
  • Nebojte se využít vhodné vodolepky nebo nálepky. Stačí si najít ten pravý vzor právě pro vaše potřeby.
  • Urychlit práci s dokonalými linkami si můžete se Spider gely. Nebo naopak možná toužíte po uměleckém efektu rozpitých akvarelových barev? Pak vezměte do ruky Ink Polish. Obojí je pro abstraktní nail art jako dělané! 
  • Náš favorit pro opravdový dotek luxusu je použití zdobicí fólie. Za nás vede zlatá, ale barev máte na výběr více. Myslete však na to, že se to s ní nesmí přehnat, aby se v ní neztratily již vytvořené vzory.

Na závěr

  • I když si při abstraktním nail artu můžete dovolit kombinovat hned několik druhů zdobení, určitě držte v paměti, že méně je někdy více a zbytečně to nepřehánějte. Často není třeba zdobit ani všech 10 prstů. Na každé ruce zvýrazněte jen jeden nebo dva a ostatní nechejte jednobarevné. 

Inspirovali jsme vás? My sami při psaní tohoto článku měli chuť jít a hned se pustit do tvoření. Pojďte do toho s námi a zapojte se do #rusconachallenge, tentokrát na téma abstraktního nail artu. Označte nás, nebo nám zašlete fotku svojí práce. Vyhlížet vás budeme na Facebooku i Instagramu. Těšíme se!

Bez názvu-6

Created by Shoptak.cz